Lägg havregrynen i en skål och häll över vatten. Låt det stå och svälla ca 30 minuter. Smält margarinet och häll i havregrynsblandningen. Låt det bli fingervarmt.
Smula sönder och rör ut jästen med lite av havregrynsblandningen. Tillsätt resten av havregrynsblandningen till den lösta jästen.
Tillsätt socker, salt, vetekli och nästan allt vetemjöl. Bearbeta degen och låt den jäsa 20-30 min, under bakduk.
Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den i 2 delar. Rulla ut varje del till en avlång längd och dela i 15 delar. Rulla delarna till bullar och platta sedan till dem.
Lägg de på smord plåt och nagga dem med en gaffel. Låt jäsa under bakduk i ca: 30 minuter.
Grädda i ca: 10 minuter mitt i ugnen. Låt svalna på galler under bakduk.
Tack för ditt recept.
Nu har jag prövat dem och de blev mycket goda.
Mvh Molgan
ohsally22 juni 2009
Hejsan Hur har du det där uppe? Ska baka dina tekakor...
essim8 oktober 2009
Jättegoda. Minskade dock sockret till 2 msk för det passar mig bättre....
Monsi830 augusti 2010
Hej!
Ska baka dessa nu. En kollega har bakat dessa och säger att man behöver mycket mer mjöl än 13-15 dl. Hon kanske har missförstått receptet vad gäller havregrynsblandningen? Ska vattnet hällas av när grynen svällt klart?
mycket saftiga och goda
Tack för ditt recept. Nu har jag prövat dem och de blev mycket goda. Mvh Molgan
Hejsan Hur har du det där uppe? Ska baka dina tekakor...
Jättegoda. Minskade dock sockret till 2 msk för det passar mig bättre....
Hej! Ska baka dessa nu. En kollega har bakat dessa och säger att man behöver mycket mer mjöl än 13-15 dl. Hon kanske har missförstått receptet vad gäller havregrynsblandningen? Ska vattnet hällas av när grynen svällt klart?