Havregryns tekakor

Serverar: 30 portioner

Pris per sats mellan 15 kr och 17.50kr

Ingredienser

  • 5 dl havregryn
  • 1 liter vatten
  • 2 pkt jäst
  • 100 g margarin eller 1 dl olja
  • 3/4 dl socker
  • 2 tsk salt
  • 2 dl vetekli
  • 13-15 dl vetemjöl
  • Instruktioner

    1. Ugn: 225 grader
    2. Lägg havregrynen i en skål och häll över vatten. Låt det stå och svälla ca 30 minuter. Smält margarinet och häll i havregrynsblandningen. Låt det bli fingervarmt.
    3. Smula sönder och rör ut jästen med lite av havregrynsblandningen. Tillsätt resten av havregrynsblandningen till den lösta jästen.
    4. Tillsätt socker, salt, vetekli och nästan allt vetemjöl. Bearbeta degen och låt den jäsa 20-30 min, under bakduk.
    5. Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den i 2 delar. Rulla ut varje del till en avlång längd och dela i 15 delar. Rulla delarna till bullar och platta sedan till dem.
    6. Lägg de på smord plåt och nagga dem med en gaffel. Låt jäsa under bakduk i ca: 30 minuter.
    7. Grädda i ca: 10 minuter mitt i ugnen. Låt svalna på galler under bakduk.

    Liknande recept

    4.7
    1 h 30 min
    30
    34

    Kommentarer (5)

    s-80 10 februari 2009

    mycket saftiga och goda

    Molgan 13 mars 2009

    Tack för ditt recept. Nu har jag prövat dem och de blev mycket goda. Mvh Molgan

    ohsally 22 juni 2009

    Hejsan Hur har du det där uppe? Ska baka dina tekakor...

    essim 8 oktober 2009

    Jättegoda. Minskade dock sockret till 2 msk för det passar mig bättre....

    Monsi8 30 augusti 2010

    Hej! Ska baka dessa nu. En kollega har bakat dessa och säger att man behöver mycket mer mjöl än 13-15 dl. Hon kanske har missförstått receptet vad gäller havregrynsblandningen? Ska vattnet hällas av när grynen svällt klart?

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben