Havregryns tekakor

Serverar: 16 portioner

Bröd som min mamma brukade baka när jag var liten. Eftersom de blir ganska tjocka så delar man dem på mitten när man äter dem

Ingredienser

  • 6 dl mjölk
  • 3 dl havregryn
  • ett paket jäst (50g)
  • 1 dl olja (jag använder ½ dl olivolja och ½ dl rapsolja)
  • 1 msk socker
  • 1 tsk salt
  • ca 1,3 l vetemjöl
  • Instruktioner

    1. Blanda samman 3 dl mjölk och havregrynen, låt detta svälla i minst 1 timme
    2. Smula ner jästen i havregrynsblandningen
    3. Blanda 3 dl mjölk med oljan och värm detta till 37 grader.
    4. Blanda nu samman allt till en smidig deg och lät spänna av 5-10 minuter.
    5. Dela upp degen och gör runda bullar, låt dessa jäsa i ca 30 minuter, platta ut bullarna och låt jäsa upp lite till. Grädda i nedre delen av ugnen på 225 grader tills de fått fin färg (10-12 minuter).
    6. De är ganska tjocka så man delar dem på mitten när man äter dem

    Liknande recept

    4.7
    1 h 30 min
    30
    34

    Kommentarer (2)

    tommyradetun 15 september 2012

    Riktigt goda och otroligt mättande, gjorde en dubbel sats deg och delade upp till mor och syster min, vilka också gillade detta bröd otroligt mycket. Men nästa gång ska jag strö över lite flingsalt på brödet för att få lite mera sälta. Tack Mamma Scan =)

    tasliya 7 september 2013

    Vilken bra recept!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben