Pepprig fruktsallad

Serverar: 4 portioner

Annorlunda med både hetta och pepprighet. Svartpeppar, chili och ingefära ger en spännande smak till den här fruktsalladen. Ju längre tid den får marinera, desto mer smakar den.

Ingredienser

  • Marinad
  • 2 dl vatten
  • 2½ dl socker
  • ½ röd chili, strimlad
  • 25 g färsk ingefära, strimlad
  • 10 hela svartpepparkorn
  • 500 g blandad frukt och bär, t ex äpple, mango, päron, physalis, apelsiner och björnbär
  • Tillbehör
  • 2 dl turkisk yoghurt
  • Instruktioner

    1. Koka upp vatten och socker. Tillsätt chili, ingefära och svartpepparkorn. Koka lagen ca 5 minuter, låt sedan kallna. Sila bort kryddorna men spara lite till garnering.
    2. Skär frukten i bitar. Marinera den och bären i ca 2 timmar i kylskåp.
    3. Servera fruktsalladen med en klick turkisk yoghurt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben