Persikotårta med farinströssel

Serverar: 6 portioner

Tid: 40 minuter

Detta är en desserträtt, som sätter pricken över I:et på en superb middag.

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 21/2 dl socker
  • 100 gr margarin
  • 21/2 dl vetemjöl
  • 1 msk cognac (ev.)
  • 1 burk persikor, konserverade (6 halvor)
  • 3 msk farinsocker
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader Vispa ägg och socker pösigt Smält margarin och blanda detta i smeten. Tillsätt mjölet och ev. en liten skvätt cognac. Häll smeten i en rund, väl smord och bröad form. Häll av lagen från persikorna och skär dessa i klyftor. Placera klyftorna i smeten och strö över farinsockret. Grädda i ugnen i cirka 25-30 minuter
    2. Grädda ej kakan i ugnen, så att den blir helt fast. Smakar bäst om den är lite kladdig inuti. Servera gärna kakan med vispgrädde

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben