Persikotårta med farinströssel
Detta är en desserträtt, som sätter pricken över I:et på en superb middag.
Ingredienser
2 ägg
21/2 dl socker
100 gr margarin
21/2 dl vetemjöl
1 msk cognac (ev.)
1 burk persikor, konserverade (6 halvor)
3 msk farinsocker
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader
Vispa ägg och socker pösigt
Smält margarin och blanda detta i smeten.
Tillsätt mjölet och ev. en liten skvätt cognac.
Häll smeten i en rund, väl smord och bröad form.
Häll av lagen från persikorna och skär dessa i klyftor.
Placera klyftorna i smeten och strö över farinsockret.
Grädda i ugnen i cirka 25-30 minuter
- Grädda ej kakan i ugnen, så att den blir helt fast. Smakar bäst om den är lite kladdig inuti.
Servera gärna kakan med vispgrädde
Liknande recept
Kommentarer (0)