Persikotårta med likörgrädde

Serverar: 8 portioner

Det här är en läcker tårta med sockerkaksbotten som smaksätts med persikolikör och en ljuvlig fyllning av grädde, persika och jordgubbar.

Ingredienser

  • Botten
  • 250 g smör
  • 2½ dl strösocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 msk vaniljsocker
  • 4 ägg
  • ½ dl persikolikör
  • Fyllning
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 msk persikolikör
  • Ca 200 g avrunna konserverade persikor
  • Jordgubbar, ca 200 g
  • 2 msk florsocker
  • Instruktioner

    1. Börja med bottnen. Sätt ugnen på 175 grader. Vispa smör och socker vitt och poröst.
    2. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker i en separat bunke. Tillsätt mjölblandningen, äggen och persikolikören i sockersmeten.
    3. Smöra och bröa en form, ca 24 cm i diameter. Häll smeten i formen. Grädda bottnen ca 30 minuter. Stjälp upp bottnen på ett tårtfat och låt svalna.
    4. Gör fyllningen. Vispa grädde och persikolikör. Skär persikobitarna i tunna skivor.
    5. Fördela persikoskivorna och jordgubbarna över tårtbottnen och spritsa ut grädden i ett fint mönster. Strö lite florsocker över tårtan före servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben