Marängtårta med jordgubbar och likörgrädde

Serverar: 8 portioner

Tid: 1 timme 40 minuter

Midsommartårta!

Ingredienser

  • Marängbotten
  • 4 äggvitor
  • 2 ½ dl strösocker
  • 3 tsk potatismjöl
  • 1 tsk ättiksprit
  • ½ tsk vetemjöl till plåten
  • Fyllning
  • 2 dl mellangrädde
  • 2 dl turkisk yoghurt
  • 2 msk Grand Marnier eller Cointreau
  • Till garnering
  • 1 kg jordgubbar
  • 1 dl pistaschnötter, grovhackade
  • Citronmeliss
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 120 grader.
    2. Vispa äggvitorna till hårt skum. Tillsätt sockret lite i taget och vispa till ett blankt och fast skum. Se till att allt sockret "smält" ordentligt.
    3. Sikta i potatismjölet och vispa in det i marängen. Vispa i ättikspriten.
    4. Bre ut marängen på en plåt med lätt mjölat bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen 1 timme. Stäng av värmen och låt marängen svalna i ugnen. Hit går att förbereda.
    5. Fyllning: Vispa grädden, blanda dem med yoghurt och likör. Ställ i kyl. Hit går att förbereda.
    6. Bre på likörgrädden precis före servering. Toppa med jordgubbar, nötter och citronmeliss.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben