Pestopasta med pumpa

Serverar: 4 portioner

Fettucinin blandas med rostad pumpa, fetaost och basilikapesto. En snabblagad pastarätt fylld med smak.

Ingredienser

  • 2 dl basilikablad
  • 3 msk lätt rostade pinjenötter
  • 2 hackade vitlöksklyftor
  • 5 msk olivolja
  • 1 dl riven parmesanost
  • 450 g pumpa, skalad och tärnad
  • 400 g fettuccine
  • 2 dl fetaost, tärnad
  • Instruktioner

    1. Gör peston genom att lägga basilika, pinjenötter, vitlök och 3 msk olivolja i en mixer eller matberedare. Mixa till en slät pesto, rör ner parmesanosten och ställ åt sidan.
    2. Sätt ugnen på 200 grader. Koka upp vatten i en stor kastrull. Lägg pumpan i en ugnsfast form och ringla över resten av oljan. Ugnsstek pumpatärningarna 30 minuter, vänd då och då, tills gyllene. Ta ut pumpan ur ugnen och ställ åt sidan.
    3. Lägg pastan i det kokande vattnet och koka 8-10 minuter tills al dente. Låt pastan rinna av och lägg tillbaka i den varma pannan. Tillsätt pesto, pumpa och fetaost och vänd försiktigt. Servera genast.

    Liknande recept

    5
    1 h 45 min
    1
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben