Bröd med pumpa

Serverar: 1 portioner

Tid: 1 timme 45 minuter

Gott och mättande bröd.

Ingredienser

  • 25 g jäst
  • 2 dl ljummet vatten
  • 2 msk olja
  • 1½ tsk salt
  • 1 msk sirap (valfri sort) eller 2 msk socker
  • 3 dl kokt pumpa avrunnen
  • 6 dl vetemjöl
  • 4 dl rågsikt
  • Pumpakärnor eller vallmofrö
  • Instruktioner

    1. Smula ner jästen i en degbunke, häll över vattnet och rör om tills det löst sig. Blanda ner oljan. Häll i övriga ingredienser och arbeta ihop till en smidig deg.
    2. Låt jäsa under bakduk i 30 minuter,
    3. Ta upp degen på mjölat bakbord och arbeta snabbt ihop degen till en limpa, avlång eller rund bestämmer du själv.
    4. Lägg på bakpappersklädd plåt, låt jäsa i 30 minuter under bakduk.
    5. Pensla med vatten och strö över valfria kärnor eller frön.
    6. Grädda i 25 minuter i 200 grader mitt i ugnen.

    Liknande recept

    4.6
    1 h 40 min
    2
    28
    4.8
    1 h
    2
    10
    4.6
    1 h 15 min
    2
    7

    Kommentarer (2)

    Saris__ 8 oktober 2009

    Åå jag älskar pumpabröd! Detta måste jag testa!!

    maria_wijk 12 oktober 2009

    Supergott pumpabröd, detta kommer garanterat att bakas vid fler tillfällen.

    Relaterade Artiklar

    Halloween
    Äntligen är det spöktider, både för stora och små!Mattips!Tilltugg:...

    Nyheter
    Det händer mycket nytt på matfronten just nu. Här kan du läsa om ny...

    Mexikansk matlagning
    Mexikansk matlagning är en blandning av den centralamerikanska, spansk...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben