Gott och mättande bröd.
Ingredienser
25 g jäst
2 dl ljummet vatten
2 msk olja
1½ tsk salt
1 msk sirap (valfri sort) eller 2 msk socker
3 dl kokt pumpa avrunnen
6 dl vetemjöl
4 dl rågsikt
Pumpakärnor eller vallmofrö
Instruktioner
- Smula ner jästen i en degbunke, häll över vattnet och rör om tills det löst sig. Blanda ner oljan. Häll i övriga ingredienser och arbeta ihop till en smidig deg.
- Låt jäsa under bakduk i 30 minuter,
- Ta upp degen på mjölat bakbord och arbeta snabbt ihop degen till en limpa, avlång eller rund bestämmer du själv.
- Lägg på bakpappersklädd plåt, låt jäsa i 30 minuter under bakduk.
- Pensla med vatten och strö över valfria kärnor eller frön.
- Grädda i 25 minuter i 200 grader mitt i ugnen.
Liknande recept
Kommentarer (2)
Relaterade Artiklar
Halloween
Äntligen är det spöktider, både för stora och små!Mattips!Tilltugg:...
Nyheter
Det händer mycket nytt på matfronten just nu. Här kan du läsa om ny...
Mexikansk matlagning
Mexikansk matlagning är en blandning av den centralamerikanska, spansk...
Åå jag älskar pumpabröd! Detta måste jag testa!!
Supergott pumpabröd, detta kommer garanterat att bakas vid fler tillfällen.