Petits-choux med choklad

Ljuvliga!

Ingredienser

  • Petits-chouxdeg
  • 100 g osaltat smör, kallt och tärnat
  • 1 tsk strösocker
  • 1 nypa salt, stor
  • 2,7 dl vatten
  • 120 g vetemjöl
  • 4 st ägg, vispade
  • Fyllning
  • 2,5 dl vispgrädde
  • 1 msk äkta vaniljsocker
  • 125 g fin mörk choklad (minst 75 % kakao), bruten i småbitar
  • Instruktioner

    1. Smält smöret i en kastrull ihop med sockret, saltet och vattnet. Dra kastrullen av värmen så fort smöret har smält och vattnet börjar bubbla. Häll i mjölet och rör och vispa tills en degboll bildas som släpper kastrullens sidor.
    2. Skrapa ner degen i en matberedare och kör den långsamt med plastkniv. Häll i äggen gradvis medan maskinen går tills degen blir slät och blank. Häll upp degen i en skål.
    3. Värm ugnen till 220 grader. Vispa grädden rätt hårt, täck skålen med plast och ställ in i kylen.
    4. Fyll en spritspåse med 1 cm bred sprits och spritsa ut bollar ca 2 cm breda och 1,5 cm höga på bakpapper. Ca 4 cm mellan varje boll. Grädda i ca 25 min tills de är guldbruna. Låt svalna på galler.
    5. Smält chokladen i en skål i vattenbad el. på låg värme i mikron. Rör om då och då.
    6. Gör ett hål i varje boll med vass kniv. Fyll en spritspåse med den vispade grädden och spritsa in i varje boll. Doppa varje boll i smält choklad och låt stelna i några minuter. Servera fort, annars blir degskalet blött.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben