Åh så smarrigt! "Egen" glass när det smakar som bäst! Ännu bättre med en klick bär till!
Ingredienser
2 paket philadelphiaost orginal
2 dl socker
3 dl vispgrädde
1 ½ tsk vaniljsocker
3 st äggulor
1 pkt digestivekex
Instruktioner
- Smula hälten kexen och lägg i botten i fryståligt kärl.
- Vispa grädden lite fluffig, den ska inte vara hård, hellre åt det lösare hållet.
- Blanda philadelphiaost, socker, vaniljsocker och gulorna och rör om tills det är slätt, blanda sedan ner ostsmeten i grädden.
- Häll nu över smeten i kärlet med kexen i botten. Smula sedan resterande kex och lägg som ett täcke över. Om du inte har lock så lägg plastfolie över och lägg in i frysen och ta ut en kort stund innan servering, den mjuknar snabbt, servera gärna som den är eller med en liten klick bär!
Liknande recept
Kommentarer (0)