Biskiver med kokos- och ananassmak. Essenser kan också ersättas med ananaslikör och Malibulikör för att ge den mer vuxen smak. Passa bra att bjuda på nyårsafton.
Ingredienser
150 g mandelmassa
1/2 dl socker
1 äggvita
4-5 droppar rom-cocos essens
Fyllning
5 msk socker
5 msk vatten
2 äggulor
150 g smör eller margarin
2 tsk vaniljsocker
2 tsk ananasessens
6-8 droppar gul hushållsfärg
Garnering
200 g mörk choklad
25 g kokosfett
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175°C.
- Riv mandelmassan fint på rivjärn. Rör ihop mandelmassa, socker och äggvita till en smet.
- Fyll smeten i en spritspåse. Tryck ut smeten direkt på bakplåtspapper till små kakor ca 3 cm diameter och platta till toppen. Eller klicka ut smeten.
- Grädda mitt i ugnen ca 10 min Låt kakorna svalna något innan de lossas från papperet.
- Koka socker och vatten tills lagen tjocknar. Tag kastrullen från värmen. Tillsätt en äggula i taget under kraftig vispning. Låt blandningen svalna i rumstemperatur.
- Tillsätt mjukt matfettet i små klickar under omrörning. Smaksätt med vaniljsocker.
- Spritsa eller bred ut krämen på biskviernas undersida. Låt de bli kalla.
- Bryt chokladen i bitar och smält den tillsammans med kokosfett i mikrovågsugn eller i ett vattenbad på spisen.
- Doppa biskvierna i chokladen och låt den stelna. För att få ett tjockare chokladtäcke kan man doppa två gånger
Liknande recept
Kommentarer (0)