Pina Colada-tårta

Serverar: 10 portioner

Läcker gräddtårta med smak av kokos och rom och med fyllning av ananas. Lägg gärna i fyllningen dagen innan, så blir tårtan extra saftig.

Ingredienser

  • 100 g smör eller margarin
  • 2½ dl socker
  • 2 ägg
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 dl kokosflingor
  • 2 tsk malen kanel
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 dl ananasjuice
  • 1 dl naturell yoghurt
  • Fyllning
  • 3 dl krossad ananas
  • 1 msk maizena
  • 1½ msk rom
  • Garnering
  • 3 dl vispgrädde
  • Ananasbitar
  • Instruktioner

    1. Rör matfett och socker poröst. Blanda ned äggen ett i taget. Blanda mjöl, kokosflingor, kanel, vaniljsocker och bakpulver i en bunke. Blanda ned juice och yoghurt i smeten och vänd sedan ned mjölblandningen.
    2. Häll smeten i en smord och bröad rund form, 1½ liter. Grädda i nedre delen av ugnen i 175° ca 40 minuter. Stjälp upp kakan på galler och låt den svalna.
    3. Blanda krossad ananas och maizena i en kastrull och värm tills det tjocknar. Smaka av med rom.
    4. Dela kakan i två bottnar och lägg ananasen som fyllning mellan dem. Låt kakan kallna. Vispa grädden tjock, bred den över kakan och garnera med ananasbitar. Servera tårtan.
    5. Om du vill kan du byta ut grädden mot en glasyr av florsocker och ananasjuice.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben