Pina coladamuffins

Serverar: 12 portioner

En cocktail i muffinsform!

Ingredienser

  • 90 g rumsvarmt smör
  • 125 g socker
  • 1,25 g socker
  • 1,25 dl kokosgrädde
  • 2 ägg
  • 2 tsk rom med kokossmak
  • 150 g extra fint mjöl
  • 100 g inlagd ananas, hackad
  • Till toppingen
  • 300 g florsocker
  • 1 tsk rom med kokossmak
  • 1 dl kokosgrädde
  • 12 bitar inlagd ananas
  • 12 maraschinokörbär
  • 12 cocktailparaplyer
  • Instruktioner

    1. Värm ugnen till 190 grader. Rör smör och socker tills det är väl blandat. Tillsätt kokosgrädden, äggen, rom och mjöl och rör till en slät smet. Rör ned ananasen. Fördela smeten i 12 muffinsformar och baka i ugnen 12- 15 minuter tills muffinsen har rest sig och är fasta i mitten. Ta ut dem ur ugnen, lägg över dem på ett galler och låt svalna.
    2. Häll florsockret i en bunke, tillsätt rom och kokosgrädden till en tjock och glansig topping. Bred ut toppingen på muffinsen. Trä på en bit ananas och ett körsbär på varje cocktail paraply och sätt ned i muffinsen. Låt toppingen stelna innan muffinsen serveras.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben