Pineapple upside-down kaka

Serverar: 8 portioner

Tid: 1 timme

God till fikat eller som mellanmål. Jag har ändrat mängden på ananasringar och körsbär.

Ingredienser

  • 2 msk pärlsocker
  • 8 ananasringar
  • 15 körsbär
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 dl farinsocker
  • 2 msk socker
  • 1 tsk bakpulver
  • 1/4 tsk soda
  • 1 dl flytande margarin
  • 3 msk ananassaft
  • Instruktioner

    1. Ställ ugnen på 200 grader.
    2. Smörj en pajform och häll i pärlsocker över botten, placera över avtorkade ananasringar. Lägg körsbär i mitten av ringarna och emellan.
    3. Blanda ihop och vispa med elvisp eller blanda i matberedare mjöl, farinsocker, socker, bakpulver, soda, margarin och sist ananassaft.
    4. Häll smeten i formen och grädda 30 minuter.
    5. Ta ut kakan, låt den svalan och vänd den upp och ner på ett serveringsfat.

    Liknande recept

    4.4
    30 min
    35
    14
    4.7
    30 min
    20-30
    6

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben