Pistagemuffins

Serverar: 12 portioner

De här små ljusgröna muffinsen med mild smak av pistage är oemotståndliga och helt bedårande - vilket de ju ska vara! Använd ljusgrön hushållsfärg, om du får tag på det, så att glasyren blir ljust pistagegrön. Ta annars ytterst lite av vanlig grön karamellfärg.

Ingredienser

  • 45 g pistagenötter
  • 115 g smör, rumstempererat
  • 1 1/4 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 1 2/3 dl extra fint vetemjöl
  • 2 msk mjölk
  • Garnering
  • 1 äggvita
  • 3 dl florsocker
  • 3/4 tsk citronjuice
  • Grön karamellfärg
  • 12 rosa rosor av oblat, eller kristyr
  • Instruktioner

    1. Sätt först ugnen på 180 grader. Ställ muffinsformarna i muffinplåtens fördjupningar.
    2. Kör pistagenötterna i en matberedare tills de är malda. Ställ åt sidan.
    3. Vispa ihop smör och socker i en skål till en vit, pösig smet. Slå i äggen, ett i taget. Rör ner de malda nötterna och mjölet. Blanda i mjölken och skeda över smeten i pappersformarna. Grädda cirka 18 minuter tills muffinsen rest sig och är gyllenbruna.
    4. Garnering: Vispa ner florsocker i äggvitan tills det blir en tjock och blank smet, och rör sedan ner citronsaften. Glasyren ska vara tjock men tillräckligt lös för att det ska gå att skeda den på muffinsen.
    5. Tillsätt några droppar karamellfärg i glasyren och rör tills du har en ljus pistagegrön färg. Fördela glasyren på muffinsen och toppa med en rosa pappers-, oblat eller kristyrros. Låt glasyren stelna före servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Aems 29 mars 2011

    Tack för receptet, ska baka i denna veckan. Spännande! Hälsn Aems

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben