Pistagemuffins med vaniljfrosting

Serverar: 12 portioner

Oemotståndliga muffins med lyxiga pistagenötter och fluffig frosting.

Ingredienser

  • 150 g skalade pistagenötter
  • 225 g rumsvarmt smör
  • 2 ½ dl socker
  • 3 ägg
  • 1 ½ dl vetemjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Rivet skal av 1 citron
  • Frosting
  • 200 g philadelphiaost
  • 100 g rumsvarmt smör
  • 2 ½ dl florsocker
  • Garnering
  • Hackade pistagenötter
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Mixa nötterna till fina smulor. Vispa smör och socker ljust och luftigt. Rör ner äggen, ett i taget. Tillsätt nöthack, mjöl, vaniljsocker och citronskal. Rör till en jämn smet.
    3. Fördela smeten i muffinsformar och grädda mitt i ugnen ca 20 minuter. Låt kallna.
    4. Vispa alla ingredienser till frostingen luftigt. Spritsa frostingen på muffinsen och garnera med hackade pistagenötter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben