Små morotsmuffins med vaniljfrosting

Serverar: 20 portioner

Små saftiga morotsmuffins som får en härlig crunch från valnötterna.

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 2 dl socker
  • 1 ½ dl solrosolja
  • 50 g hackade valnötskärnor
  • 175 g morötter, ca 3 normalstora
  • 1 tsk mald kanel
  • 1 3/4 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • Frosting
  • 50 g rumsvarmt smör
  • 2 msk vispgrädde
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 4 dl florsocker
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner olja, hackade valnötter, fint rivna morötter och kanel. Blanda mjöl och bakpulver och vänd ner mjölblandningen i smeten.
    3. Fyll små stadiga formar med smeten. Grädda muffinsarna mitt i ugnen ca 15 minuter. Låt svalna.
    4. Vispa ihop ingredienserna till frostingen till en smidig smet. Spritsa eller bred ut frostingen på toppen av muffinsarna.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben