Morotsmuffins

Serverar: 12 portioner

Tid: 1 timme

Fulla med fibrer, och bara lite fett och socker. Och så goda!

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 1 dl socker
  • 2,5 dl kesella (10%)
  • 3 3/4 dl rågsikt
  • 1 dl vetegroddar
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk malen kanel
  • 1 tsk malen ingefära
  • 1 krm salt
  • 3 dl finrivna morötter
  • solrosfrön eller pumpakärnor
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225°C. Vispa 3 ägg och socker poröst med elvisp. Vispa ner kesellan.
    2. Blanda rågsikt, vetegroddar, bakpulver, kanel, ingefära och salt. Rör ner detta i äggsmeten. Blanda ner rivna morötter.
    3. Smörj en muffinsplåt väl med rapsolja. Fördela smeten och toppa varje muffins med pumpakärnor eller solrosfrön. Ställ in mitt i ugnen ca 20 minuter. Låt svalna helt. Skär runt varje muffins så att de lossnar och lyft försiktigt upp dem.
    4. Per muffins; ca 189 kcal, 8 g protein, 24 g kolhydrater, 6 g fett.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Muffins
    Muffins är kanske ett av de bakverk som går att variera allra mest. Du...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben