Fulla med fibrer, och bara lite fett och socker. Och så goda!
Ingredienser
3 ägg
1 dl socker
2,5 dl kesella (10%)
3 3/4 dl rågsikt
1 dl vetegroddar
2 tsk bakpulver
2 tsk malen kanel
1 tsk malen ingefära
1 krm salt
3 dl finrivna morötter
solrosfrön eller pumpakärnor
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225°C. Vispa 3 ägg och socker poröst med elvisp. Vispa ner kesellan.
- Blanda rågsikt, vetegroddar, bakpulver, kanel, ingefära och salt. Rör ner detta i äggsmeten. Blanda ner rivna morötter.
- Smörj en muffinsplåt väl med rapsolja. Fördela smeten och toppa varje muffins med pumpakärnor eller solrosfrön. Ställ in mitt i ugnen ca 20 minuter.
Låt svalna helt. Skär runt varje muffins så att de lossnar och lyft försiktigt upp dem.
- Per muffins; ca 189 kcal, 8 g protein, 24 g kolhydrater, 6 g fett.
Liknande recept
Kommentarer (0)
Relaterade Artiklar
Muffins
Muffins är kanske ett av de bakverk som går att variera allra mest. Du...