Morotsmuffins med philadelphia-glasyr

Serverar: 12 portioner

mumsigt

Ingredienser

  • 2 stora morötter
  • 2 dl hackade valnötter , går att skippa
  • 6 1/2 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk kanel
  • 1/2 tsk salt
  • 200 g rumstempererat smör
  • 1 dl brun farin
  • 2 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 2 dl mjölk
  • Glasyr
  • 150 g philadelphiaost
  • 3 dl florsocker
  • 1 tsk färskpressad citronjuice
  • Instruktioner

    1. 1.Sätt ugnen på 175 °C.
    2. 2.Skala och riv morötterna. Hacka valnötterna.Ställ åt sidan.
    3. 3.Blanda mjöl, bakpulver, kanel och salt i en stor skål.
    4. 4.Rör smör och socker pösigt i en annan skål. Vispa i ägg och häll i mjölken.
    5. 5.Rör försiktigt ner mjölkblandningen i de torra ingredienserna tills allt är ordentligt blandat. Tillsätt de rivna morötterna och hackade valnötterna och rör om. Fördela smeten i formar till strax under kanten.
    6. 6.Grädda i 25 –30 minuter.
    7. 7.Blanda ost och florsocker med en gaffel tills krämen är mjuk och smidig. Häll i citronjuicen och rör om. Låt muffinsen svalna innan de garneras med glasyr.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben