Krydd-och Morotsmuffins

Serverar: 20 portioner

Tid: 20 minuter

Ett eget recept jag fått ihop genom att kombinera andra recept. Goda muffinas med mycket smak och passar perfekt till fika, kalas, desserter med mera!

Ingredienser

  • 125 g smör eller margarin
  • 3 dl socker
  • 2 ägg
  • 3 dl rivna morötter
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1-2 tsk malen kardemumma
  • 2 tsk kanel
  • 1 tsk ingefära
  • 2 tsk bakpulver
  • 4½ dl vetemjöl
  • 1½ dl vispgrädde eller mjölk
  • Instruktioner

    1. Rör matfett och socker pösigt! Tillsätt ett ägg i taget under omrörning. Blanda vaniljsocker, rivna morötter, kardemumma, kanel, ingefära, vetemjöl och bakpulver och rör ner i äggsmeten omväxlande med vätskan! Häll smeten i formar!
    2. Gräddas i mitten av ugnen på 200º
    3. Tips! Extra topping med glasyr med även strössel, gelé hallon på toppen, eller riven choklad för extra smak och utseende!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben