Dumlemuffins med vaniljfrosting

Serverar: 24 portioner

Muffins med överraskande fyllning och krämig topping tackar ingen nej till! Välj om du vill göra vaniljmuffins eller chokladmuffins. Glutenfria.

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 2½ dl socker
  • 2 msk vaniljsocker eller 3 msk kakao
  • 4 dl glutenfri mjölmix
  • 2 tsk bakpulver
  • 1/3 tsk salt
  • 100 g smör
  • 1 dl mjölk
  • Fyllning
  • Ca 24 st dumlekolor
  • Vaniljfrosting
  • 200 g Philadelphiaost
  • 1 1/4 dl florsocker
  • 4 tsk vaniljsocker
  • Några droppar citron
  • Eventuellt några droppar karamellfärg, valfri färg
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Ta fram en plåt och ställ ut muffinsformar på den.
    2. Vispa ägg och socker med elvisp tills smeten är ljus och pösig. Ta fram en ny skål och rör ihop vaniljsockret (om du vill ha vaniljmuffins) eller kakaon (om du vill ha chokladmuffins) med mjölmixen, bakpulvret och saltet. Använd en gaffel för att blanda ingredienserna.
    3. Smält smöret i en skål i mikron eller i en kastrull på spisen. Häll smöret, mjölken och mjölblandningen i äggsmeten. Vispa en kort stund med elvispen på lägsta hastighet tills det är en slät smet.
    4. Häll smeten i formarna och tryck i en dumlekola i varje muffins. Grädda muffinsen mitt i ugnen i ca 15 minuter, känn med en provsticka om de är klara. Låt svalna.
    5. Mixa ihop alla ingredienser till en slät frosting.
    6. Bred ut eller spritsa frostingen på muffinsen. Servera!

    Liknande recept

    4
    30 min
    8
    2
    4.5
    40 min
    10

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben