Pistagerutor

Serverar: 20 portioner

Fresta med läckra chokladrutor till fikat. Godast, om du gör dem en dag i förväg.

Ingredienser

  • 150 g mörk choklad
  • 175 g mjukt smör
  • 4 dl socker
  • 4 ägg
  • 2 1/4 dl vetemjöl
  • 3/4 dl kakao
  • ½ msk vaniljsocker
  • 1 dl skalade pistagenötter
  • Ev florsocker
  • Garnering
  • 50 g mörk choklad
  • 250 g jordgubbar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Smält chokladen. Låt svalna. Rör smör och socker poröst. Tillsätt ett ägg i taget under omrörning. Blanda mjöl, kakao och vaniljsocker. Hacka pistagenötterna grovt.
    3. Rör ner mjölblandningen, nötter och smält choklad i äggsmeten. Bed ut smeten i en bakpappersklädd liten långpanna ca 20x30 cm. Grädda mitt i ugnen 25-30 minuter. Låt stå till nästa dag. Skär i rutor. Sika ev lite florsocker över.
    4. Smält chokladen och dela jordgubbarna. Doppa dem i choklad och lägg på som garnering.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben