Fresta med läckra chokladrutor till fikat. Godast, om du gör dem en dag i förväg.
Ingredienser
150 g mörk choklad
175 g mjukt smör
4 dl socker
4 ägg
2 1/4 dl vetemjöl
3/4 dl kakao
½ msk vaniljsocker
1 dl skalade pistagenötter
Ev florsocker
Garnering
50 g mörk choklad
250 g jordgubbar
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Smält chokladen. Låt svalna. Rör smör och socker poröst. Tillsätt ett ägg i taget under omrörning. Blanda mjöl, kakao och vaniljsocker. Hacka pistagenötterna grovt.
- Rör ner mjölblandningen, nötter och smält choklad i äggsmeten. Bed ut smeten i en bakpappersklädd liten långpanna ca 20x30 cm. Grädda mitt i ugnen 25-30 minuter. Låt stå till nästa dag. Skär i rutor. Sika ev lite florsocker över.
- Smält chokladen och dela jordgubbarna. Doppa dem i choklad och lägg på som garnering.
Liknande recept
Kommentarer (0)