Pistagerutor med päronglasyr

Serverar: 30 portioner

Pistagenötterna i denna kaka kan ersättas med pistage arom. Aromen finns att beställa hos Borgeby Kryddgård.

Ingredienser

  • 7 ägg
  • 6 dl strösocker
  • 3 dl flytande margarin
  • 3 dl vatten
  • 150-200 g pistagenötter
  • 6 dl mjöl
  • 1 msk bakpulver
  • Päronglasyr
  • 400 g philadelphiaost light
  • 5 dl florsocker
  • 2-3 tsk päron arom
  • 5-7 droppar grön karamellfärg
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175º. Klä en långpanna, 30 x 40 cm, med bakplåtspapper.
    2. Vispa ägg och socker pösigt med elvisp. Tillsätt margarin och vatten. Rör om.
    3. Mal pistagenötterna. Bland mjöl, bakpulver och de malda nötterna i en separat skål. Rör ner blandningen i äggsmeten.
    4. Häll smeten i långpannan och grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 35 min. Låt svalna helt i pannan.
    5. Rör samman färskost, florsocker, päron arom och karamellfärg till en slät glasyr. Bred glasyren över den kalla kakan och låt den stå kallt 1-2 timmar innan du skär upp den i 4 x 5 cm stora rutor.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben