Vaniljsockerkaka med kaktus och päronglasyr

Serverar: 6-8 portioner

Tid: 45 minuter

Sött och gott med en härlig grön glasyr.

Ingredienser

  • Kaka
  • 3 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 tsk bakpulver
  • 75 g margarin eller smör
  • 1 dl vatten
  • 3 dl vetemjöl
  • Glasyr
  • 8 dl florsocker
  • 4 msk Eldorado Lightdryck kaktus/päron (outspädd)
  • Ett par droppar grön karamellfärg
  • Rivet limeskal från 2 lime
  • Instruktioner

    1. Smörj och bröa en rund form. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
    3. Tillsätt vaniljsocker och bakpulver. Vispa. Tillsätt vetemjölet och vispa försiktigt.
    4. Smält matfettet i en kastrull, häll i vatten och låt koka upp. Häll sedan det i smeten och vispa till en jämn smet. Så fort smeten är jämn så häll smeten i formen och ställ direkt in den i ugnen.
    5. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 45 minuter.
    6. Låt kakan svalna i formen en liten stund. Stjälp sedan upp den. Låt kakan kallna.
    7. Blanda florsocker, lightdryck och karamellfärg med en gaffel i en skål. När glasyren är jämn och fin häller du den över den kalla kakan och strör över det rivna limeskalet.
    8. Låt stå i kylskåp tills glasyren har stelnat.

    Liknande recept

    5
    20 min
    1
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben