Vaniljsockerkaka

Serverar: 12 portioner

Smaskigt god kaka och lätt att baka likaså...

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 3 dl socker
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 dl hett vatten
  • 2 tsk bakpulver
  • 125 g smält smör
  • 1 dl mjölk
  • 4 msk vaniljsocker
  • Instruktioner

    Ugn 175 grader. Vispa ihop ägg, socker, vetemjöl, hett vatten och bakpulver. Häll i väl smord och bröad form. Grädda i 40 minuter. Smält smör, tillsätt mjölk. Koka 1 min. Låt kallna. Vispa i vaniljsocker. Dela kakan. Ringla vaniljsås över båda kakdelarna. Sätt ihop till en kaka. Klipp ut ett pappersmönster, lägg på kakan och sikta florsocker över. Servera och njut.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    Novakovic 18 mars 2008

    Tycker kakan blir lite torr...

    zolan 22 maj 2008

    Vilken underbar kaka. Lätt att göra, smakar hur bra som helst.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben