Chokladrutor med päron och lime

Serverar: 30 portioner

Choklad och frukt är en oslagbar kombination. Dessa rutor har fått päron- och limesmak, och som pricken över i:et en härlig päronglasyr.

Ingredienser

  • 6 ägg
  • 3 dl flytande margarin
  • 3 dl vatten
  • 2-3 msk kakao
  • 6 dl vetemjöl
  • 1 msk bakpulver
  • 2-3 dl Schweppes Pearlime
  • Glasyr
  • 500 g cream cheese
  • 5 dl florsocker
  • 1-2 tsk päron arom
  • Några droppar grön hushållsfärg
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en långpanna, 30 x 40 cm.
    2. Vispa ägg och socker vitt och fluffigt. Tillsätt flytande margarin och vatten och vispa så allt blir väl blandat.
    3. Blanda mjöl, bakpulver och kakao i en annan skål. Rör ner mjölblandningen för hand i äggsmeten. Rör till sist i Schweppes.
    4. Häll smeten i långpannan och grädda kakan 30 min längst ner i ugnen. Låt kakan svalna i långpannan. Gör under tiden glasyren.
    5. Rör cream cheese och florsocker smidigt med elvisp. Smaksätt glasyren med päron arom och rör i några droppar grön hushållsfärg för att få den gröna päronfärgen.
    6. Fördela glasyren över den kalla kakan, och låt den stå kallt i kylskåp 1-2 timmar innan du skär upp den i rutor.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben