Pistagerutor med rosenvattenglasyr
Serverar: 12-18 portioner
Rosenvatten kan man köpa på apotek eller i persiska livsmedelsaffärer. Använd helst osaltade pistagenötter till detta receptet.
Ingredienser
225 g smör
225 g strösocker
225 g vetemjöl
4 ägg
1 ½
1 tsk rosenvatten
Rosenglasyr
200 g mascarponeost
175 g florsocker
2 msk rosenvatten
3 msk pistagenötter, hackade
Garnering
Hackade pistagenötter
Instruktioner
- Värm ugnen till 175 grader. Smörj en liten långpanna, 32x22 cm, strö på ströbröd.
- Rör ihop alla ingredienserna till kakan i en stor skål med elvisp, tills degen är slät och blek - det tar ca 2-3 minuter. Bred ut degen i långpannan och grädda i 20 minuter. Låt svalna.
- Rosenglasyr:
Vispa mascarponeost och florsocker till en mjuk och krämig glasyr. Tillsätt rosenvatten och hackade pistagenötter. Rör om så allt blir väl blandat.
- Bred ut glasyren på den avsvalnade kakan och garnera med hackade pistagenötter.
Liknande recept
Kommentarer (0)