Pistagerutor med rosenvattenglasyr

Serverar: 12-18 portioner

Rosenvatten kan man köpa på apotek eller i persiska livsmedelsaffärer. Använd helst osaltade pistagenötter till detta receptet.

Ingredienser

  • 225 g smör
  • 225 g strösocker
  • 225 g vetemjöl
  • 4 ägg
  • 1 ½
  • 1 tsk rosenvatten
  • Rosenglasyr
  • 200 g mascarponeost
  • 175 g florsocker
  • 2 msk rosenvatten
  • 3 msk pistagenötter, hackade
  • Garnering
  • Hackade pistagenötter
  • Instruktioner

    1. Värm ugnen till 175 grader. Smörj en liten långpanna, 32x22 cm, strö på ströbröd.
    2. Rör ihop alla ingredienserna till kakan i en stor skål med elvisp, tills degen är slät och blek - det tar ca 2-3 minuter. Bred ut degen i långpannan och grädda i 20 minuter. Låt svalna.
    3. Rosenglasyr: Vispa mascarponeost och florsocker till en mjuk och krämig glasyr. Tillsätt rosenvatten och hackade pistagenötter. Rör om så allt blir väl blandat.
    4. Bred ut glasyren på den avsvalnade kakan och garnera med hackade pistagenötter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben