Mjuka pitabröd med knaperhet av frön. Bröden går utmärkt att frysa in.
Ingredienser
25 g färsk jäst
5 dl vatten
1 msk salt
½ msk socker
2 msk olivolja
11-12 dl vetemjöl
1 ägg
1 dl pumpafrön
3 msk chiafrön
Instruktioner
Smula jästen i en bunke. Tillsätt ljummet vatten, ca 37 grader och lös upp jästen. Tillsätt salt, socker och olivolja. Häll i vetemjölet, lite i taget. Arbeta degen i 5 minuter. Låt jäsa under bakduk i 60 minuter.
Sätt ugnen på 220 grader.
Dela degen i 6 bitar och forma varje del till en ½ cm tjocka, runda och platta bullar. Pensla med uppvispat ägg och fördela frön ovanpå.
Grädda bullarna mitt i ugnen 8-10 minuter. Låt svalna på galler under bakduk.