Pitabröd med pumpa- och chiafrön

Serverar: 6 portioner

Mjuka pitabröd med knaperhet av frön. Bröden går utmärkt att frysa in.

Ingredienser

  • 25 g färsk jäst
  • 5 dl vatten
  • 1 msk salt
  • ½ msk socker
  • 2 msk olivolja
  • 11-12 dl vetemjöl
  • 1 ägg
  • 1 dl pumpafrön
  • 3 msk chiafrön
  • Instruktioner

    1. Smula jästen i en bunke. Tillsätt ljummet vatten, ca 37 grader och lös upp jästen. Tillsätt salt, socker och olivolja. Häll i vetemjölet, lite i taget. Arbeta degen i 5 minuter. Låt jäsa under bakduk i 60 minuter.
    2. Sätt ugnen på 220 grader.
    3. Dela degen i 6 bitar och forma varje del till en ½ cm tjocka, runda och platta bullar. Pensla med uppvispat ägg och fördela frön ovanpå.
    4. Grädda bullarna mitt i ugnen 8-10 minuter. Låt svalna på galler under bakduk.

    Liknande recept

    4.7
    2 h
    18
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben