Pizza Barbro

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Får mig att undra över hur många andra maträtter som kommit till tack vare en gravid kvinnas infall..

Ingredienser

  • Pizzadeg
  • 50 g jäst
  • 5 dl vatten
  • 13 dl vetemjöl
  • 2 tsk salt
  • 2 msk olja
  • Tomatsås
  • 1 burk krossade tomater
  • 2-3 grovhackade vitlöksklyftor
  • ½ tsk salt
  • 1 tsk oregano
  • 2 krm svartpeppar
  • Sallad
  • ½ gurka
  • 2-3 tomater
  • 1 paprika
  • 100-150 g fetaost
  • 6-8 färska champinjoner
  • ½-1 röd lök
  • 50-75 g rostade solroskärnor
  • 50-75 g pinjenötkärnor
  • 1 msk olja
  • 1 msk balsamvinäger
  • 150-200 g riven ost
  • Oregano eller pizzakrydda
  • Instruktioner

    1. Pizzadegen: Smula jästen i en bunke. Ljumma vattnet till ca 37 grader. Rör ut jästen i en del av vattnet. Tillsätt resten av vattnet, oljan, saltet och nästan allt mjöl (spara lite till utbakningen!) och rör/jobba ihop till en smidig deg. Låt jäsa udner bakduk ca 40 minuter.
    2. Tomatsås: Rör ihop alla ingredienser, låt stå svalt medan degen jäser.
    3. Sallad: Finhacka alla grönsakerna, mosa/smula fetaosten. Rör ihop allt, och häll över olja och vinäger. Rör ner solroskärnor och pinjenötkärnorna, blanda väl.
    4. Baka ut degen på två pappersklädda plåtar. Fördela tomatsåsen på pizzorna. Fördela salladen på pizzorna. Strö den rivna osten över. Krydda lätt med oregano eller pizzakrydda.
    5. Grädda varje plåt i 225 grader i 12 minuter. Ät och njut!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben