Pizza med vitlöksräkor

Serverar: 4-5 portioner

Tid: 30 minuter

Jättegod pizza som sonen älskar. Servera gärna med en vitlökssås, aioli och vitkålssallad.

Ingredienser

  • Marinad
  • 1 dl olivolja
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 3 krossade vitlöksklyftor
  • Svartpeppar
  • Salt
  • 250 g skalade räkor
  • Pizza deg
  • 3 dl mjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 ½ tsk salt
  • 25 g smör
  • 2 dl mjölk
  • Pizzafyllning
  • Räkor enligt beskrivning ovan
  • Riven mozzarellaost
  • 2 tomater, skivade
  • 4 färska champinjoner, skivade
  • ½ gul lök, strimlad
  • ½ röd paprika, strimlad
  • ½ rödlök, tunt skivad
  • Tomatsås
  • 1 brk passerade tomater, á 400g
  • 1 krossad vitlöksklyfta
  • Instruktioner

    1. Marinera gärna räkorna över natten i kylen
    2. Rör ihop alla ingredienser till degen i en matberedare. Sätt in degen i kylen under tiden du förbereder ingredienserna till pizzan.
    3. Skiva tomater, paprika, champinjoner och lök, rör ihop tomatsåsen.
    4. Kavla ut pizzadegen på en plåt. Bred på tomatsåsen. Lägg på ost efter tycke och smak, jag brukar använda en påse färdigriven mozzarellaost.
    5. Lägg på tomater, paprika, champinjoner och lök. In i ugnen, 250º, ca 8-10 min. Ta ut pizzan och lägg på räkorna och så in i ugnen igen, den här gången ca 5 min.
    6. Låt den gärna stå någon minut innan servering så den sätter sig lite. Man kan variera med tonfisk , musslor eller varför inte allt tillsammans. Smaklig måltid !

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben