Pizzadeg specialle

Serverar: 4 portioner

En deg jag fick av en kompis som hade en pizzeria en gång i tiden. Det närmaste du kan komma pizzabagarens.

Ingredienser

  • 25 g jäst
  • 2½ dl vatten+2 msk mjölk,37 grader
  • 2 msk olivolja
  • ½ tsk salt
  • 6-7 dl vetemjöl special
  • Instruktioner

    1. Smula sönder jästen i en degbunke till en köksmaskin går lättast. Tillsätt vattnet+ mjölken värmt till 37 grader, kör en stund så det blandas, låt maskinen gå och tillsätt olivolja och salt, plus nästan allt mjöl. Blanda till en smidig deg. Strö över lite mjöl, täck med en bakduk. Jäs ca 1 timme. Ta upp på arbetsbänken, dela i fyra delar. Forma till runda bullar, kavla ut till pizzabottnar. Lägg på den fyllning du vill ha. Grädda i mitten av ugnen i ca 10 minuter.
    2. Ugn: 250-275 grader (Ställ ett fat eller liknande under plåten, som tål värme så får du en ugn mer likt en pizzaugn)

    Liknande recept

    4.8
    35 min
    1
    36
    4.3
    2 h
    8
    3
    4.1
    5-6
    3

    Kommentarer (2)

    kerstinilsson 25 februari 2009

    Hur menar du med att man ska ha ett fat under plåten ? Ska fatet stå på botten av ugnen ? eller var ska plåten/fatet stå i ugnen ? Tack på förhand ! :D MVH kerstin

    Mikkos40 26 februari 2009

    Menningen är att fatet med vatten ska stå under plåten,för att ge en viss fuktighet,då blir pizzan lite sprödare.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben