Pizzamuffins

Serverar: 25 portioner

Tid: 30 minuter

Pizzabullar har vi alla hört talas om, men här kommer min snabbare variant av det hela; muffins. Inget knådande, ingen jästid, inget krångel. Snabbt, enkelt och gott! Självklart kan "fyllningen" varieras efter tycke och smak i all oändlighet.

Ingredienser

  • 5 ägg
  • 1 ½ dl crème fraiche
  • 50 g smält smör/margarin (eller ½ dl flytande margarin)
  • 4 dl vetemjöl
  • ½ dl grahamsmjöl
  • 2 ½ tsk bikarbonat
  • 150 g rökt eller kokt strimlad skinka
  • Ca 5 dl riven ost, en sort du gillar
  • 200 g körsbärstomater delade i klyftor
  • ½ krm svartpeppar
  • ½ krm salt
  • 3 msk Oregano
  • Instruktioner

    1. Börja med att sätta på ugnen och placera ut 25 vanliga (inte stora eller amerikanska) muffinsformar innan du delar ner körsbärstomaterna till fjärdedelar
    2. Blanda ägg och creme fraish i en rymlig skål med en kraftig sked/slev, tillsätt 3 dl vetemjöl + svartpeppar och salt. Blanda väl.
    3. Tillsätt bikarbonat och se till att allt blandas jämnt i smeten innan det är dags för resterande mjöl och oregano, blanda väl.
    4. Häll i osten, skinkan och tomaterna. Blanda runt ordentligt men arbeta inte smeten som en deg, då kan det bli sega muffins.
    5. Klicka ut i formarna. Gräddas omgående.
    6. 15 min i 225 grader. Låt svalna på plåt så osten stabiliserar sig.

    Liknande recept

    4.1
    45 min
    16
    15
    3
    30 min
    6
    1
    1 h 20 min
    10
    4
    45 min
    16
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben