Pizzabullar har vi alla hört talas om, men här kommer min snabbare variant av det hela; muffins.
Inget knådande, ingen jästid, inget krångel. Snabbt, enkelt och gott!
Självklart kan "fyllningen" varieras efter tycke och smak i all oändlighet.
Ingredienser
5 ägg
1 ½ dl crème fraiche
50 g smält smör/margarin (eller ½ dl flytande margarin)
4 dl vetemjöl
½ dl grahamsmjöl
2 ½ tsk bikarbonat
150 g rökt eller kokt strimlad skinka
Ca 5 dl riven ost, en sort du gillar
200 g körsbärstomater delade i klyftor
½ krm svartpeppar
½ krm salt
3 msk Oregano
Instruktioner
- Börja med att sätta på ugnen och placera ut 25 vanliga (inte stora eller amerikanska) muffinsformar innan du delar ner körsbärstomaterna till fjärdedelar
- Blanda ägg och creme fraish i en rymlig skål med en kraftig sked/slev, tillsätt 3 dl vetemjöl + svartpeppar och salt. Blanda väl.
- Tillsätt bikarbonat och se till att allt blandas jämnt i smeten innan det är dags för resterande mjöl och oregano, blanda väl.
- Häll i osten, skinkan och tomaterna. Blanda runt ordentligt men arbeta inte smeten som en deg, då kan det bli sega muffins.
- Klicka ut i formarna.
Gräddas omgående.
- 15 min i 225 grader.
Låt svalna på plåt så osten stabiliserar sig.
Liknande recept
Kommentarer (0)