Pizzasnäckor

Serverar: 20-25 portioner

Lättarbetad deg. Man kan med fördel göra degen när man har tid och baka den senare. Ju längre den får jäsa desto bättre blir den. Som "riktig" pizzadeg. Snäckorna blir spröda och goda.

Ingredienser

  • Pizzadeg
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 dl ljummet vatten
  • 15 g jäst
  • 1 msk majsolja
  • 1 tsk salt
  • Snäckornas fyllning
  • 3 msk ketchup
  • ca 8 skivor rökt skinka
  • ½ röd paprika
  • Timjan
  • Svartpeppar
  • Mjölk eller grädde till pensling
  • Margarin
  • Instruktioner

    1. Degen: Smula sönder jästen och rör ut den i det ljumma vattnet blandat med oljan.
    2. Tillsätt salt och mjöl och arbeta samman till en deg. Låt jäsa ca 30 minuter.
    3. Arbeta degen på mjölat bakbord och kavla ut. Lägg på smord plåt.
    4. Ju längre degen får jäsa, desto bättre blir den!
    5. Snäckorna: Kavla ut den tunt. Bred ut ketchup. Fördela skinka och paprika över degen. Krydda med timjan och svartpeppar.
    6. Rulla ihop pizzan (som en rulltårta) och skär ut tunna skivor. Lägg på smord plåt och pensla med lite mjölk eller grädde.
    7. Bakas av i 225 grader i ca 10 minuter.
    8. Är lika goda kalla som varma!
    9. Tips: Varför inte variera fyllningen och lägga på lite bacon, oliver, köttfärs med texmexsmak, rostad lök etc.....

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben