Serverar: 20-25 portioner
Lättarbetad deg. Man kan med fördel göra degen när man har tid och baka den senare. Ju längre den får jäsa desto bättre blir den. Som "riktig" pizzadeg.
Snäckorna blir spröda och goda.
Ingredienser
Pizzadeg
3 dl vetemjöl
1 dl ljummet vatten
15 g jäst
1 msk majsolja
1 tsk salt
Snäckornas fyllning
3 msk ketchup
ca 8 skivor rökt skinka
½ röd paprika
Timjan
Svartpeppar
Mjölk eller grädde till pensling
Margarin
Instruktioner
- Degen:
Smula sönder jästen och rör ut den i det ljumma vattnet blandat med oljan.
- Tillsätt salt och mjöl och arbeta samman till en deg. Låt jäsa ca 30 minuter.
- Arbeta degen på mjölat bakbord och kavla ut. Lägg på smord plåt.
- Ju längre degen får jäsa, desto bättre blir den!
- Snäckorna:
Kavla ut den tunt. Bred ut ketchup. Fördela skinka och paprika över degen. Krydda med timjan och svartpeppar.
- Rulla ihop pizzan (som en rulltårta) och skär ut tunna skivor. Lägg på smord plåt och pensla med lite mjölk eller grädde.
- Bakas av i 225 grader i ca 10 minuter.
- Är lika goda kalla som varma!
- Tips:
Varför inte variera fyllningen och lägga på lite bacon, oliver, köttfärs med texmexsmak, rostad lök etc.....
Liknande recept
Kommentarer (0)