Plommonclafoutis

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 45 minuter

Ta vara på höstfrukten!

Ingredienser

  • 500 g färska plommon (eller motsvarande mängd annan frukt)
  • 1 1/4 dl vetemjöl
  • 1 1/2 dl strösocker
  • 4 ägg, lätt vispade
  • 2 1/2 dl mjölk
  • 25 g smält smör
  • Forsocker att pudra över
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en grund pajform, 23 cm i diameter, med smält smör. Kärna ur plommonen och bred ut dem i pajformen i ett lager. Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Blanda ägg, mjölk och smör och vispa i det i mjölblandningen lite i taget. Vispa tills smeten är slät och utan klumpar. Häll smeten över plommonen och grädda i 30-35 minuter. Smeten ska ha höjt sig och fått fin färg. Ta ut ur ugnen och pudra med florsocker. Servera genast.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben