Denna krämiga franska efterrätt slutar aldrig att förföra. Här bakar vi den med plommon och mandelmjöl
Ingredienser
50 g mandel
2 msk vetemjöl
1 ½ dl socker
3 ägg
2 äggulor
3 dl vispgrädde
300 g väl mogna plommon
Instruktioner
- Ugn 175°
- Mal eller mixa mandel till mjöl. Blanda den sedan med vetemjöl och socker.
- Tillsätt äggen, äggulorna och grädden. Rör blandningen tills den är slät.
- Smörj 8 ugnsfasta portionsformar eller en stor form. Skär plommonen i små bitar och lägg dem i formen. Häll över smeten.
- Grädda i 15– 20 minuter. beroende på vilken form som används. Pudra över lite florsocker innan servering. Kakan är godast ljummen.
- Lycka till!
Liknande recept
Kommentarer (1)
jättelätta och väldigt goda