Plommonclafoutis

Serverar: 8 portioner

Denna krämiga franska efterrätt slutar aldrig att förföra. Här bakar vi den med plommon och mandelmjöl

Ingredienser

  • 50 g mandel
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 ½ dl socker
  • 3 ägg
  • 2 äggulor
  • 3 dl vispgrädde
  • 300 g väl mogna plommon
  • Instruktioner

    1. Ugn 175°
    2. Mal eller mixa mandel till mjöl. Blanda den sedan med vetemjöl och socker.
    3. Tillsätt äggen, äggulorna och grädden. Rör blandningen tills den är slät.
    4. Smörj 8 ugnsfasta portionsformar eller en stor form. Skär plommonen i små bitar och lägg dem i formen. Häll över smeten.
    5. Grädda i 15– 20 minuter. beroende på vilken form som används. Pudra över lite florsocker innan servering. Kakan är godast ljummen.
    6. Lycka till!

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    nikolx 5 augusti 2012

    jättelätta och väldigt goda

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben