Pörkölt

Serverar: 4 portioner

Tid: 2 timmar

Georgs underbara recept på gulashgryta!

Ingredienser

  • 1 kg fläskkarré eller bogblad
  • 2-3 gula lökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • Paprikapulver
  • 1 pkt krossade tomater
  • Salt
  • Peppar
  • Olja till stekning
  • Instruktioner

    1. Hacka lök och vitlök, stek den mjuk utan att få färg i oljan. Dra av grytan från värmen, häll på paprikapulver. Söt och stark efter smak. Häll i tomaterna.
    2. Skär köttet i småbitar, rensa bort en del av fettet. Lägg köttet i grytan (skall inte brynas). Salta och peppra.
    3. Låt koka länge, tills köttet är riktigt mört. Kan med fördel göras dagen innan.
    4. Servera med galuska (ungerska hemgjorda nudlar, mycket goda!), gräddfil och ättiksgurka.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben