Min gulasch (pörkölt)

Serverar: 2-5 portioner

Tid: 2 timmar

Finns kanske redan, men ändå inte riktigt, och den blir god. Hemligheten med en god gulasch är mycket paprikapulver och hel kummin.

Ingredienser

  • 1 kg högrev i små grytbitar
  • 2 normala lökar, finhackade
  • 2 vitlöksklyftor, pressade
  • 3 msk tomatpuré
  • 6 msk paprikapulver
  • 1 röd paprika, finhackad
  • Salt
  • Peppar
  • 1 msk strösocker
  • 1 l vatten, skall täcka köttet och lite till
  • 1 msk kummin, hel
  • 1 köttbuljongtärning
  • Maizena för redning
  • Instruktioner

    1. Bryn kött och lök, krydda med salt och peppar och spara stekskyn. Lägg i paprikapulvret och låt den småfräsa i grytan en stund innan du lägger i tomatpuré, vatten och stekskyn, vitlök och kryddorna.
    2. Låt puttra i 2 timmar och smaka av vartefter. Ibland får man ha i mer paprikapulver.
    3. Gott med ris eller pasta till och lite crème fraiche.
    4. Ett tips är att köpa nytt paprikapulver och inte ta den blekta som stått ovanför spisen länge, det skall vara en härligt röd, ny och fräsch.

    Liknande recept

    4
    2 h 30 min
    6-7
    2
    4
    2 h
    4
    4

    Kommentarer (4)

    monicadanell 31 augusti 2008

    Hej det var längesen jag åt son god mat hela min fam tyckte om den tack för receptet kram /monica

    monicadanell 31 augusti 2008

    Hej det var längesen jag åt son god mat hela min fam tyckte om den tack för receptet kram /monica

    monicadanell 31 augusti 2008

    Hej det var längesen jag åt son god mat hela min fam tyckte om den tack för receptet kram /monica

    barulwen 5 augusti 2011

    Jättegod! Jag gjorde den på älgkött som fick koka länge och det blev jättebra!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben