Polka cheesecake

En super god och annorlunda cheesecake.

Ingredienser

  • Botten
  • 200 g digestivekex
  • 100 g smält smör
  • Smeten
  • 600 g philadelphiaost
  • 2½ dl kesella/cremé fraiche
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl maizena
  • 1 msk vaniljsocker
  • 3 ägg
  • 1 dl grädde
  • 200 g vitchoklad
  • 75 g polkagrisar
  • Röd karamellfärg
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Krossa kexen fint och blanda dem med smöret. Tryck ut kexblandningen i botten på en springform. Klä gärna formen med aluminiumfolie innan gräddning. Förgrädda botten ca 10 minuter och låt den svalna.
    2. Vispa osten och kesellan krämigt i en bunke. Blanda sedan i socker, vaniljsocker och maizena. Rör därefter ner äggen, ett i taget och sist grädden.
    3. Smält chokladen och blanda den sedan med smeten. Häll 3/4 av ostsmeten i formen. Blanda den resterande fjärdedelen med krossade polkagrisar och röd karamellfärg till önskad nyans. Ringla den rosa smeten över den vita i formen och marmorera med hjälp av en gaffel. Grädda kakan mitt i ugnen ca 40 min. Täck med folie så att den inte blir för mörk på ovansidan. Ta ut och låt svalna. Förvara gärna cheesecaken i kylen ett dygn innan den serveras så att den får mogna ordentligt.
    4. Innan serveringen så gjorde jag även en liten sats vit choklad ganache, på 100 gr vit choklad som jag smälte i 1 dl grädde, som jag bredde över kakan.

    Liknande recept

    4.6
    40 min
    6-8
    13
    4.4
    2 h 30 min
    10-12
    8
    4.9
    20 min
    8-9
    6

    Kommentarer (2)

    Tinkerbelle 19 juli 2011

    Kul att du gillar mitt recept men hänvisa gärna till att det är mitt recept, särsklit som du kopierat allt rakt av. Mvh Louise´s Spis http://louisespis.blogspot.com/2010/09/polkagris-cheesecake.html

    modoc 22 november 2012

    Louise Spis, har du kommit på detta recept själv? Ser gott ut iallafall :-)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben