Polka kladdkaka

Serverar: 10-12 portioner

Har inte prövat den men den är säkert god

Ingredienser

  • 150 gr smör
  • ½ dl polkagrisar
  • 2 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 1½ dl vetemjöl
  • 3 msk kakaopulver
  • Glasyr
  • 1 dl vispgrädde
  • 150 g mörk choklad
  • Garnering
  • Polkaspån eller grovt hackade polkagrisar
  • Ev vit chokladdekor
  • Instruktioner

    1. Smält matfettet. Krossa polkagrisarna gärna i matberedaren. Blanda samtliga ingredienser till kaksmeten i en bunke. Rör om väl. Smörj och bröa en form med avtagbar kant, ca 22 cm i diam. Häll i smeten.
    2. Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 35 min. prova med sticka, kakan ska vara lite kladdig i mitten när den är färdig.
    3. Glasyren: koka upp grädden. Bryt chokladen i bitar och låt den smälta i grädden. Låt svalna så att smeten stelnar lite. Bred ut glasyren på kakan och garnera med polkaspån och ev vit choklad dekor

    Liknande recept

    4.3
    20 min
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben