Portabello- och pancettapasta

Serverar: 4 portioner

Italienska smaker med sting. Pancetta är italienskt saltat torkat sidfläsk som ofta används för att smaksätta pastarätter. 438 kalorier per portion

Ingredienser

  • 1 röd chilifrukt
  • 1 vitlöksklyfta
  • 4 portabellosvampar
  • 280 g pasta, t.ex. pappardelle
  • 1 msk olivolja
  • 140 g pancetta
  • ½ citron
  • ½ tsk flingsalt
  • 2 krm peppar
  • 80 g rucola
  • 30 g parmesanost
  • Instruktioner

    1. Finhacka chili och vitlök. Ansa och skiva svampen.
    2. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
    3. Stek svampen i oljan ca 3 minuter, tillsätt chili och vitlök och stek ytterligare någon minut. Lägg svampfräset åt sidan.
    4. Skär pancettan i mindre bitar och knaperstek den i en torr stekpanna.
    5. Häll av pastan, rör i svampfräs och pancetta. Pressa över citronjuicen, salta och peppra.
    6. Servera genast med rucola och riven parmesan.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben