Portabello- och pancettapasta
Italienska smaker med sting. Pancetta är italienskt saltat torkat sidfläsk som ofta används för att smaksätta pastarätter.
438 kalorier per portion
Ingredienser
1 röd chilifrukt
1 vitlöksklyfta
4 portabellosvampar
280 g pasta, t.ex. pappardelle
1 msk olivolja
140 g pancetta
½ citron
½ tsk flingsalt
2 krm peppar
80 g rucola
30 g parmesanost
Instruktioner
- Finhacka chili och vitlök. Ansa och skiva svampen.
- Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
- Stek svampen i oljan ca 3 minuter, tillsätt chili och vitlök och stek ytterligare någon minut.
Lägg svampfräset åt sidan.
- Skär pancettan i mindre bitar och knaperstek den i en torr stekpanna.
- Häll av pastan, rör i svampfräs och pancetta.
Pressa över citronjuicen, salta och peppra.
- Servera genast med rucola och riven parmesan.
Liknande recept
Kommentarer (0)