Vegetarisk lasagne med getost och valnötter

Serverar: 4 portioner

Härlig och krämig lasagne där ostsåsen får lite extra syra från getosten.

Ingredienser

  • 2 portabello- eller karljohanssvamp
  • ½ dl olivolja
  • 2 vitlöksklyftor, hackade
  • 100 g färsk bladspenat
  • Salt
  • Nymald svartpeppar
  • 4 lasagneplattor
  • 4 dl tomatsås
  • 1 dl rostade valnötter
  • Ostsås
  • 1 msk smör
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 dl grädde
  • 3 dl mjölk
  • 100 g getost
  • 2 dl riven parmesanost
  • Garnering
  • Färsk basilika
  • Servering
  • Sallad
  • Instruktioner

    1. Skiva svampen tunt och fräs den i olivolja tills den är mjuk och fått lite färg. Tillsätt hackad vitlök och spenat och låt spenaten mjukna. Salta och peppra.
    2. Ostsås: Smält smöret i en kastrull och pudra på mjölet. Rör om och häll på grädde och mjölk. Koka upp under omrörning. Blanda ner ostarna och låt dem smälta. Smaka av med salt och peppar.
    3. Sätt ugnen på 175 grader.
    4. Varva lasagneplattor, tomatsås, grovhackade valnötter, svampblandning och ostsås i en liten ugnsform. Börja och avsluta med ostsås.
    5. Grädda mitt i ugnen 45 minuter. Ta ur formen och låt lasagnen svalna lite före servering. Garnera med basilika och servera en god sallad till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben