Portabelloburrito med quinoa och bönor

Serverar: 4 portioner

Burrito med portabello och en lätt rökig sås med chipotle och tahini. Mums! Laktosfri och äggfri. Använd glutenfritt tortillabröd för glutenfri variant.

Ingredienser

  • 4 stora tortillabröd, eventuellt glutenfria
  • 1½ dl quinoa
  • 4 portabellosvampar, strimlade
  • 1 gul lök, finhackad
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • Rapsolja att fräsa i
  • 2 burkar små vita bönor, á 400 g ca 6 dl, kokta
  • 1 påse babyspenat, 70 g
  • 2 tsk paprikapulver
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Chipotle- och tahinisås
  • ½ dl tahini (sesampasta)
  • ½ dl vatten
  • ½ tsk chipotlepasta
  • Salt
  • Instruktioner

    1. Koka quinoan enligt anvisningar på förpackningen. Fräs portabellosvamp och lök i lite olja tills allt mjuknar och får färg. Häll av spadet från bönorna och skölj dem. Vänd ner i pannan tillsammans med kokt quinoa, spenat, paprikapulver, salt och peppar. Vänd runt tills spenaten har släppt sin vätska och minskar i volym.
    2. Rör ihop samtliga ingredienser till såsen.
    3. Fyll tortillabröden med portabello- och quinoablandningen samt chipotle- och tahinisåsen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben