Porterstek smalmat

Serverar: 4 portioner

Den är min favorit så god och mager, såsen är så himla god

Ingredienser

  • 500 g benfri fransyska
  • 2 tsk olja
  • 33 cl porter
  • ½ dl svartvinbärssaft
  • ½ dl kinesisk soja
  • 5 enbär
  • ½ tsk timjan
  • 1 köttbuljong
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 dl matlagningsgrädde ( max 7% )
  • Instruktioner

    1. Bryn fransyskan på båda sidor så att du får en fin stekyta.
    2. Häll sedan i porter, svartvinbärssaft, soja, kryddor och smula i buljongtärningen. Skiva lök och häll i. Låt koka på svag värme i 90 minuter, vänd sida på steken efter halva tiden. Gör sås på skyn med grädde. Servera med kokt potatis och en sallad till.

    Liknande recept

    4.8
    2 h
    8
    15

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben