Portionskräm med choklad (glutenfri)

Serverar: 4 portioner

Glutenfri!

Ingredienser

  • 50 g mörk blockchoklad (70%)
  • 1 msk kakaopulver
  • 1½ msk potatismjöl
  • ½ dl socker
  • 5 dl mjölk
  • 1 dl rostade solroskärnor
  • Garnering
  • 2 msk rostade solroskärnor
  • Instruktioner

    1. Bryt blockchokladen i bitar. Mät upp kakao, potatismjöl och socker i en skål och rör ut i hälften av mjölken. Häll resten av mjölken i en kastrull och låt den koka upp med blockchokladen. Vispa ned resten av mjölkblandningen och låt allt få ett uppkok under omrörning.
    2. Hacka 1 dl solroskärnor och rör ned i smeten. Dela upp krämen i portionsskålar och strö på solroskärnor som garnering. Chokladkrämen kan serveras både ljummen och kall.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben