Potatis- och kycklinglåda

Serverar: 2 portioner

Tid: 20 minuter

Hittade receptet i en tidning och tyckte det var jättegott.

Ingredienser

  • 4 kokta potatisar
  • 2 kycklingfiléer
  • ½ purjolök
  • Salt
  • Peppar
  • Andra valfria kryddor
  • 1 msk smör
  • 1 dl vatten
  • 2 msk honung
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • Rivet skal och saft från 1 lime
  • Instruktioner

    1. Skiva de kokta potatisarna och lägg i en smord ugnsform. Strimla purjolöken. Lägg strimlorna på potatisen. Salta och peppra.
    2. Dela kycklingen på längden och bryn i smör i en stekpanna. Krydda med vad du känner för. Jag hade salt och peppar, indisk krydda och grillkrydda. Lägg kycklingen i ugnsformen.
    3. Rör ihop crème fraiche, vatten, honung och limeskal. Smaka av med limesaften, salt och peppar.. Tillaga i ugn på 200 grader ca 20 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben