Potatisburgare

Serverar: 4 portioner

Av potatismos kan man göra potatisburgare.

Ingredienser

  • 9 dl Potatismos
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 2 st ägg
  • 0,5 tsk salt (efter smak)
  • 3 msk smör att steka i
  • Instruktioner

    1. 9 dl hemlagad potatismos blandas med 1,5 dl vetemjöl och 2 ägg. Salta ev. beror på hur salt moset är innan.
    2. Värm stekpannan och tillsätt en klick smör. Fyll en vanlig matsked med råge av moset och klicka ner en i taget i stekpannan.
    3. Doppa baksidan av skeden i steksmöret och med hjälp av den plattar du ut mosklicken. Upprepa tills du fyllt pannan.
    4. Låt de steka en stund innan du vänder på dem och steker andra sidan.
    5. Allt eftersom du steker, klicka ner mer smör om det behövs.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben