Potatisburgare

Serverar: 4 portioner

Gott och enkelt

Ingredienser

  • 1 kg potatis av mjölig sort
  • vatten
  • salt
  • 1 dl mjölk
  • 1 ägg
  • 1 dl riven ost
  • 100 g bayonneskinka
  • 1 gul lök
  • 2 msk hackad persilja
  • salt
  • peppar
  • 1 msk margarin eller olja
  • Instruktioner

    Skala och skölj potatisen skär den i mindre bitar och koka dem mjuka i saltat vatten. häll av vattnet och ånga av potatisarna pressa den genom pure´press eller mosa den i kastrullen späd med mjölk och rör ner ägget och osten. tärna skinkan och blanda i tillsammans med finhackad lök krydda med salt och peppar och rör i persilja forma moset till burgare och stek dem på svag värme servera med en sallad och bröd och lingonsylt

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben