Jättegott till biffar, köttbullar, köttfärslimpa m m. Den är även glutenfri och genom att välja annat alternativ till grädde/smör, blir den även laktosfri.
En enkel och mycket god rätt!
Ingredienser
Ca 1 liter potatis
2 gula lökar
Ca 1½-2 dl grädde eller sojagrädde
1 dl ketchup
2-3 msk oregano
Några klickar smör eller mjölkfritt margarin
Örtsalt
Peppar
Instruktioner
- Skala och skär potatisen i klyftor. Lägg dessa i en smord, ugnsfast form.
- Skala och hacka löken och stek denna i en kastrull. När löken är gyllenbrun tillsätt oregano och ketchup och blanda lökblandningen med potatisen i formen.
- Häll över grädden, salta och peppra samt lägg smör i klickar på anrättningen.
- Grädda i ugnen på ca 200-225° i ca 40 min eller tills potatisen är mjuk.
Liknande recept
Kommentarer (0)