Potatisfrestelse

Serverar: 4 portioner

Jättegott till biffar, köttbullar, köttfärslimpa m m. Den är även glutenfri och genom att välja annat alternativ till grädde/smör, blir den även laktosfri. En enkel och mycket god rätt!

Ingredienser

  • Ca 1 liter potatis
  • 2 gula lökar
  • Ca 1½-2 dl grädde eller sojagrädde
  • 1 dl ketchup
  • 2-3 msk oregano
  • Några klickar smör eller mjölkfritt margarin
  • Örtsalt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Skala och skär potatisen i klyftor. Lägg dessa i en smord, ugnsfast form.
    2. Skala och hacka löken och stek denna i en kastrull. När löken är gyllenbrun tillsätt oregano och ketchup och blanda lökblandningen med potatisen i formen.
    3. Häll över grädden, salta och peppra samt lägg smör i klickar på anrättningen.
    4. Grädda i ugnen på ca 200-225° i ca 40 min eller tills potatisen är mjuk.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben