Potatisfrestelse med fetaost och skinka

Serverar: 2 portioner

En snabblagad middagsmat som är perfekt när maten snabbt skall komma till middagsbordet.

Ingredienser

  • 300 g potatis
  • ½ vitlöksklyfta
  • ½ röd paprika
  • ½ dl fint skivad purjolök
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • 1 tsk tomatpuré
  • 1 krm paprikapulver
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 50 g fetaost
  • ½ dl riven ost
  • Servera med
  • Rökt skinka
  • Sallad
  • Instruktioner

    1. Skala och skiva potatisen. Skala och hacka vitlöken. Dela, kärna ur och tärna paprikan.
    2. Lägg potatis, vitlök, purjolök, grädde, tomatpuré och paprikapulver i en gryta och koka i 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
    3. Lägg över i en smord form och varva med paprika och smulad fetaost.
    4. Strö över den rivna osten och gratinera i 200°C i 20 minuter. Servera med rökt skinka och sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben