Cheesecake med fetaost och skinka

Serverar: 12 portioner

Tid: 30 minuter

Fräsch och uppfriskande cheesecake

Ingredienser

  • 200 g formfranska
  • 75 g smör
  • Fyllning
  • 400 g philadelphiaost
  • 3 dl crème fraiche
  • 200 g rökt skinka
  • 120 g fetaost
  • 3 gelatinblad
  • ½ tsk italiensk salladskrydda
  • Garnering
  • Tomater
  • Gurka
  • Ägg
  • Instruktioner

    1. Skär brödet i mindre bitar och kör dom i en matberedare till en smulig massa. Smält matfettet och blanda med brödsmulorna. Tryck ut blandningen i en form med avtagbar kant (24cm). Ställ kallt i kylen.
    2. Blötlägg gelatinbladet i kallt vatten i 10minuter. Rör samman färskosten med crème fraiche. Tillsätt hackad skinka och fetaost i småbitar och italiensk salladskrydda. Blanda om. Ta upp gelatinbladen och krama ur lätt. Lägg dom i en kastrull med några droppar vatten. Låt blandningen smälta försiktigt på svag värme. Rör ner det smälta gelatinet i fyllningen blanda om ordentligt. Häll fyllningen i formen och låt stå kallt i 4 timmar innan servering.
    3. Garnera strax före servering med gurka,tomat och kokt ägg.

    Liknande recept

    4.6
    40 min
    6-8
    13
    4.4
    2 h 30 min
    10-12
    8

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben